Afgelopen december hadden we iets te vieren. Samen met Joep hebben wij zijn vijfjarig jubileum bij Pipple gevierd. Daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee en samen hebben we nog heel veel mooie plannen. Maar hoe heeft Joep zijn Pipple-tijd tot nu toe zelf beleefd?

  • 5 jaar Pipple. Kan je je nog herinneren dat je begon bij Pipple? Wat waren toen je eerste indrukken? 

Ja, dat kan ik me zeker nog herinneren. Ik ging met Jeroen naar Innogy en Vanderlande om ze te helpen op datagebied en had geen idee wat wij allemaal deden en konden. Wat ik wel wist, was dat na een heerlijke sabbatical het weer wennen zou zijn om te gaan werken😊. Mijn eerste indrukken van die beginfase: (i) wat een mooie groep enthousiaste Pippelaars bij elkaar, (ii) wat een leuke rol om van buitenaf meteen mee te kunnen denken met de klant (consultancy was nieuw voor mij) en (iii) je hebt alle ruimte om in dialoog met elkaar tot een mooi plan te komen.  

  • Is jouw rol of zijn de werkzaamheden/projecten in de loop van de jaren veranderd sinds je hier bent gaan werken? 

Jazeker. De eerste 2 jaar lag de focus op het maken van een specifieke data-oplossing voor een afgebakend vraagstuk van de klant. Bijvoorbeeld de optimalisatie van het verzamelen van klantbestellingen in een E-commerce warehouse of het voorspellen van de benodigde capaciteit bij een operationele afdeling. Dan ging het dus om het inhoudelijke vraagstuk. De afgelopen jaren gaat het veel meer om het begeleiden van bedrijven, om meer data gedreven te gaan werken. Hoe organiseer je dat binnen een bedrijf, welke mensen en vaardigheden heb je nodig, is je dataplatform op orde en klaar voor de data-oplossingen die het bedrijf wil ontwikkelen, etc. Mijn rol heeft eenzelfde verandering ondergaan; van inhoudelijke sparringpartner op specifieke vraagstukken, naar begeleiding van verandertrajecten op datagebied. Bij die begeleiding is impact maken door het maken van data-oplossingen nog steeds de belangrijkste component.   

  • Wat zijn de meest memorabele momenten de afgelopen jaren? 

Haha, alle skivakanties met Pipple: ik heb er nog geen één gemist! Werkinhoudelijk, de eerste operationele software die we hebben gemaakt in de zorg. Dit was bij een grote thuiszorgorganisatie uit Uden: Tzorg. We willen het liefst onze hersenen inzetten op vraagstukken waar we de wereld mooier mee maken en dat kan niet op een betere plek dan in de zorg. We waren al enige tijd bezig bij verschillende ziekenhuizen, maar die initiatieven strandden vrijwel allemaal door langdurige trajecten met veel verschillende belangen. Heerlijk om te zien dat het bij een plattere organisatie als de thuiszorg wel lukte en er ook meteen impact werd gerealiseerd! Zo’n zelfde voorbeeld is ook gelukt bij TeamUp (War Child) die ik een warm hart toedraag en waar het ook gelukt is om impact te maken. Daarnaast heb ik nog wel een paar leuke momentjes met Jeroen gehad, mijn beste Econometrie studiemaatje en eigenaar van Pipple, waarbij we net als vroeger lekker onbevangen op pad gingen 😊. 

  • Als we kijken naar je werk en projecten de afgelopen jaren, waar ben je trots op? 

Eigenlijk niet zozeer 1 project of samenwerking, maar meer de diversiteit aan projecten die we hebben gedaan en de relaties die we daarmee hebben opgebouwd. In de logistiek, in de zorg, in de finance, in de watersector – iedere keer weer nieuwe vraagstukken en uitdagingen met nieuwe mensen om met data impact te kunnen maken. Die diversiteit houdt het leuk! Je krijgt steeds weer een kijkje in de keuken van een bepaald bedrijf of een bepaalde sector en dat is prettig voor nieuwsgierige mensen. 

  • Wat heb je geleerd na 5 jaar Pipple? 

Ik had het nog nooit gedaan….  

  • Hoe kijk jij naar de toekomst? Kan gaan over je eigen rol, maar ook over data & AI ontwikkelingen of ontwikkelingen bij Pipple als bedrijf/dienstverlening? 

Snel, complexiteit, zorgvuldig, blijven begrijpen. Dit is ons vakgebied en hoe we daarmee om moeten gaan de komende jaren. Er is steeds meer mogelijk. We zullen dit op een verantwoorde en doordachte manier moeten doen en het is leuk om organisaties daarbij te helpen.  

  • Als je 5 jaar Pipple in 3 woorden moet beschrijven, wat zouden die woorden dan zijn? 

Vrijheid, moedig, avontuur! 

We hebben ook aan Jeroen gevraagd wat hij wilde zeggen over het jubileum van Joep bij Pipple:  “Joep is de meest onbevangen econometrist die ik óóit ben tegengekomen. Vanaf dag 1 dat we elkaar tijdens onze studie ontmoetten zijn we dan ook vrienden. We hadden in die tijd een droom om ooit samen een bedrijf te beginnen en het is fantastisch dat die droom in deze vorm is uitgekomen. Hopelijk mogen we samen nog veel mooie avonturen beleven bij Pipple.” 

Vragen over het laatste nieuws, events en pr?

Thijs kan je alles over onze organisatie, missie en visie vertellen.
Hij komt graag met je in contact!

Thijs Verhaegh
Marketing Manager
communicatie@pipple.nl