Een optimale Supply Chain

Veel organisaties met Supply Chain & Logistiek genereren tegenwoordig enorme hoeveelheden data en slaan deze op in een WMS, TMS of ander ERP-systeem. Het benutten van deze data om waarde te creëren is een tweede. Binnen een concurrerende markt zorgen nieuwe technologieën, krappe marges, een tekort aan gekwalificeerde arbeidskrachten en veranderingen in klantwensen voor een nog grotere druk.
Bij Pipple snappen we als geen ander de cruciale rol die data speelt in deze sector. Als wiskundige data experts maken wij de optimalisatieoplossingen die perfect geïntegreerd zijn in uw organisatie.
supply-chain

Optimalisatie door inzicht

De interpretatie van data kan complex zijn. Ons ervaren team van data professionals zetten data om in bruikbare inzichten. Of het nu gaat om het voorspellen van vraag, het optimaliseren van voorraadniveaus, het verbeteren van de logistieke efficiëntie of het minimaliseren van verstoringen; wij hebben de kennis, ervaring en softwareoplossingen in huis.
Wij helpen uitdagingen aan te pakken door geavanceerde data-analyses, machine learning en optimalisatietechnieken toe te passen. Hiermee realiseren we betere besluitvorming, efficiëntere processen en een hogere klanttevredenheid.

Wij hebben tientallen forecasting- en planningsoplossingen ontwikkeld voor supply chain & logistiek om innovatie te stimuleren en uw processen te optimaliseren.

Binnen de supply chain en logistiek biedt Pipple diverse data & A.I. oplossingen, waaronder:

  • Met slechts een minimaal aantal datapunten kunnen we nuttige inzichten krijgen in verschillende logistieke en organisatorische processen, bijvoorbeeld in de picking- en factuurprocessen. Door objecten te volgen (case-id) langs verschillende activiteiten op bepaalde momenten (timestamps), kunnen we de processen visualiseren zoals ze daadwerkelijk zijn. Dit creëert een uniforme waarheid over de uitvoering van een proces en zo worden ‘quick wins’, risico’s of andere verbetermogelijkheden blootgelegd.

  • Bij het maken van beslissingen is toenemende onzekerheid een belangrijke factor, vooral binnen de complexiteit van een supply chain of operatie van een groot warehouse. Het reduceren van deze onzekerheid door gebruik te maken van de meest geavanceerde voorspellingstechnieken kan een aanzienlijke impact hebben op prestatie. Bijvoorbeeld: een fluctuerende vraag veroorzaakt grote schommelingen in de workload, wat de productiviteit vermindert. Het zo nauwkeurig mogelijk voorspellen van de vraag van de klant geeft het magazijn de mogelijkheid om bestellingen te verwerken, zelfs voordat deze zijn geplaatst.

  • Een groot deel van de operationele kosten voor de meeste magazijnen wordt veroorzaakt door het pickproces. De meeste magazijnbeheersystemen (WMS) op de markt bevatten een standaard strategie voor orderbatching. Pipple heeft grote besparingen op pickkosten gerealiseerd door het ontwikkelen en implementeren van op maat gemaakte softwareoplossingen die perfect bij de operatie aansluiten. We hebben real-time Artificial Intelligence (A.I.) planners operationeel draaien in diverse warehouses.

  • Optimalisatiemodellen en algoritmen dragen het meest bij aan de algehele prestatie wanneer ze toegepast worden op de bottleneck van een proces. Maar het is niet altijd duidelijk welk deel van het proces dit is. Daarbij kan het in de loop van de tijd veranderen. Door optimalisatiemodellen te combineren met simulatietechnieken, kunnen we de besluitvorming van onze algoritmen finetunen nog voordat ze worden geïmplementeerd.

Neem contact op met onze experts

Joep kan je alles vertellen over Pipple & Supply Chain,
maar luistert vooral graag naar wat jouw wensen zijn.

Joep van den Tillaart
Partner
joep@pipple.nl