Bij Pipple begrijpen we dat data- en riskmanagement het hart vormt van de financiële sector en dat het voldoen aan wet- en regelgeving van essentieel belang is. Met onze snelheid en creativiteit kunnen wij grote financiële dienstverleners helpen om klaar te zijn voor de digitale toekomst. Wij zijn de speedboot die vooruit vaart en innovatieve dataoplossingen ontwikkelt voor onze klanten.

Ons team van deskundigen zorgt ervoor dat data op een veilige manier wordt opgeslagen en verwerkt. We ondersteunen bij het navigeren door de complexe juridische landschappen en zorgen ervoor dat uw organisatie voldoet aan alle relevante eisen op het vlak van dataveiligheid, beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid.
pipple-financiele-dienstverlening

Datagedreven organisatie

Pipple helpt datagestuurde inzichten te maximaliseren en uitdagingen in de financiële sector te navigeren. We werken nauw samen om de behoeften te begrijpen en een oplossing te ontwerpen. Of het nu gaat om productinnovatie, het verbeteren van risicobeheer, markttrends voorspellen, of het optimaliseren van financiële processen, Pipple heeft de kennis en ervaring.

Wij ondersteunen onder andere in:

  • Het ontwikkelen van een datastrategie
  • Het inventariseren en uitvoeren van use cases
  • Het ontwerpen en ontwikkelen van data platforms
  • De inzet van data scientists en engineers om mee te werken in data teams
  • Het opzetten en uitvoeren van data projecten voor maatwerkoplossingen
  • Ontwikkelen en geven van training (in-house, masterclasses, lectures) aan management en professionals.

Maatwerk

Pipple creëert op maat gemaakte dataoplossingen die aansluiten bij uw specifieke behoeften en uitdagingen. Door geavanceerde data-analyse en technologieën toe te passen, helpen we onze klanten om te innoveren, operationele processen te optimaliseren, risico’s te beheersen en betere beslissingen te nemen.

Wij bieden verschillende dataoplossingen in de financiële dienstverlening om innovatie te stimuleren, operationele efficiëntie te verbeteren en concurrentievoordeel te behalen.

Binnen de financiële dienstverlening biedt Pipple diverse dataoplossingen, waaronder:

  • Met slechts een minimaal aantal datapunten kunnen we zeer nuttige inzichten krijgen in verschillende administratieve en operationele processen, zoals kredietverlening, claimbeheer en facturatie. Door objecten te volgen (case-id) langs activiteiten op bepaalde momenten (timestamps), kunnen we het echte proces visualiseren. Dit creëert dynamische inzichten over de uitvoering van een proces en zo worden ‘quick wins’, risico’s of andere verbetermogelijkheden blootgelegd.

  • Ontwikkeling van geavanceerde risicomodellen om banken en verzekeraars te helpen bij het identificeren, beoordelen en beheersen van risico's. Doelstellingen zijn risico monitoring en reporting, kredietrisicobeoordeling, frauderisico's en voorzieningenbepaling.

  • Door het toepassen van A.I. modellen zoals beeldherkenning, kunnen bijvoorbeeld claim- of kredietverleningsprocessen verbeterd of zelfs (deels) geautomatiseerd worden. Medewerkers richten zich op de uitzonderingen en complexe casussen, daar waar ze de meeste waarde kunnen toevoegen.

  • Samenstellen van business cases en pricing methodieken voor innovatieve bank- en verzekeringsproducten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan klimaatverzekeringen of groene financieringen.

Neem contact op met onze experts

Jeroen kan je alles vertellen over Pipple, Finance & Risk,
maar luistert vooral graag naar wat uw wensen zijn.

Jeroen de Haas
Founder / CEO
jeroen@pipple.nl