Objectherkenning, classificatie, clustering, forecasting, text mining. Achmea benut de kansen die datascience biedt zoveel ze kan. Regelmatig heeft ze daar extra handjes of expertise bij nodig. Altijd van Pipple.

De datascience afdeling bij Achmea waarvan Wouter Slot aan het hoofd staat, wordt regelmatig ingeschakeld bij nieuwe proposities, automatische schadeafwikkeling en het efficiënter maken van processen. Dat was niet altijd het geval. “In de startfase van onze afdeling waren we vooral veel aan het grasduinen”, vertelt Slot. De opbrengsten waren bescheiden. “Hoogstens leidde een inzicht uit een model ertoe dat er aan een of andere factor een beter gewicht toe werd gekend, of dat er een regeltje werd toegevoegd.”

Dataconsultant

Naarmate de vondsten van zijn afdeling substantiëler werden, is ook de drang toe genomen om ze uit het laboratorium te krijgen, de business in. Dat vergt extra vaardigheden. Slot: “Als je modellen loslaat op een operationele afdeling, dan wil de desbetreffende manager natuurlijk wel snappen wat je doet. Zo iemand is vaak geen bètapersoon. Met rekenkundige kennis alleen overtuig je die niet. Dan moet je meer dataconsultant zijn dan datascientist. In zo’n geval komt Pipple extra goed van pas. Zij beschikken over een divers team dat in veel verschillende behoeften kan voorzien.”

IT-kennis

Wat Pipple bijzonder maakt, vindt Slot, is dat veel van hun consultants ook een brug weten te slaan tussen IT en datascience. “Je kunt hele leuke modellen maken, maar om het realtime in de backoffice applicatie te krijgen heb je een harde IT-kant te managen. Dat komt heel nauw, want je model moet wel precies geïmplementeerd worden als bedoeld. Dan helpt het als je ook wat van data engineering en data architectuur weet.”

Nooit opdringerig

Misschien is dat wel het geheim van Pipple, denkt Slot: hun hoge kwaliteitsstandaard. “Ik kan ervan op aan dat een kandidaat van Pipple voldoet aan onze wensen en vereisten.” Ook daarin zit een onderscheidende kracht van Pipple volgens Slot. “Pipple heeft zich nooit opdringerig opgesteld. Het initiatief voor een nieuwe opdracht komt altijd vanuit mij. En als het tijd is voor afscheid is dat ook goed. Ze hebben een prettige manier van sales.”

Neem contact op met onze expert

Joep kan je alles vertellen over onze organisatie, missie en visie.
Hij komt graag met je in contact!

Joep van den Tillaart
Partner
joep@pipple.nl