Academy cursisten

Gedurende 14 weken hebben drie cursisten van Sligro Food Group deelgenomen in het ‘Data Science Medior’ track van de Pipple Academy. In deze track hebben de cursisten hun Data Science kennis naar een hoger niveau getild. Hierin werd gefocust op topics waar een Medior Data Scientist doorgaans mee te maken krijgt; van het toepassen van bestaande modellen op eigen data sets, tot modulair en productie-waardig programmeren.

Net als bij iedere training van Pipple werd de exacte inhoud van iedere lecture afgestemd op het niveau van de cursisten, en bijgesteld op basis van relevante use cases die bij Sligro Food Group spelen. Door flexibiliteit in het trainingsprogramma streven we naar een optimaal resultaat voor bedrijf en cursist.

Maar misschien wel het allerbelangrijkste; wat vonden de cursisten ervan?

Wat vond je van de training?

Voor mij was de training super waardevol. Ik had persoonlijk al wel wat stappen gezet op dit onderwerp, maar om dat verder te kunnen verbreden en verdiepen was dit voor mij zeker een interessante training.

Daarnaast, goed dat je meteen de opdracht krijgt om na te denken over een use case die speelt in je eigen bedrijf. Dat maakt het direct voor iedereen concreet, en laat je nadenken over use case zelf. Je werkt met data die je herkent, en ziet de weerbarstigheid er van. Daarmee word je gedwongen na te denken over de toepasbaarheid binnen je bedrijf: ‘Als we dit willen, dan moet dit wel geregeld worden.’

Welke skills heb je geleerd?

In ieder geval object-oriented programming. Dat je even goed nadenkt over de opbouw van je code, het vangen van je code in afgebakende functies, en een duidelijke structuur. Daarnaast is het werken met Pycharm erg handig. Je wordt geforceerd goed je code te documenteren, waardoor je code veel waardevoller en herbruikbaarder wordt. Dwing jezelf tot code conventions en probeer daar zo goed mogelijk mee om te gaan. Ook het proces van versie beheer met behulp van Github heeft me veel geleerd. Zo weet ik hoe ik bestaande methodes kan gebruiken om mijn manier van werken te verbeteren.

Verder heb ik vooral veel geleerd over het productie-ready maken van je code. Eerst werkte ik puur functioneel, ‘ik doe nu dit, daarna doe ik dat’. Maar in les 1 begonnen we met ‘we gaan refactoren.’ Toen dacht ik ‘wat betekent dat?’ Nu probeer ik het altijd toe te passen. Moet ik dit vaker dan twee keer doen? Dan moet ik er iets mee. Ik probeer op voorhand na te denken ‘dit moet ik vaker doen, dus maak maar reproduceerbaar.’

Daarnaast natuurlijk de inhoudelijke data science kennis, zoals het gebruik van verschillende data sets, het toepassen van normalisatie en hoe je clustering-modellen toepast.

Hoe dragen de geleerde skills bij aan jullie organisatiedoelen?

Sligro Food Group heeft de ambitie uitgesproken meer data-gedreven te willen werken. Binnen Sligro Food Group hebben we ieder jaar een thema. Dit jaar is dat ‘Samen Slimmer’, en een onderdeel daarvan is ‘Samen Slimmer met data’. Daaruit blijkt dat de data ambitie er is, en dat het dus ook bij hoger management op de agenda staat. Data is niet onze core business, maar staat wel in het centrum van de organisatie, en daarmee is het verstandig dat mensen fully equipped worden om met Data Science om te gaan. Daarom gaat het zeker bijdragen dat wij deze cursus hebben gevolgd.

Resultaat

In de training hebben de cursisten grote stappen gemaakt op het gebied van Data Science en programmeren. Ze zijn zich bewust van hoe ze houdbare code schrijven, en hoe ze een model trainen op een eigen use case. Het ontwikkelde materiaal wordt hergebruikt binnen hun eigen werk en door-ontwikkelingen blijven lopen.

Wat de cursisten zelf over de trainer zeggen: “De Pipple trainer weet waar hij het over heeft en weet dat ook over te brengen. Cursisten zelf aan de knoppen laten zitten is heel goed. Daarnaast zit er ook herhaling in wat ook helpt om dingen echt onder de knie te krijgen. Er was ook tijd voor een geintje of even wat Sligro-specifieke zaken tussen ons onderling. Al met al vond ik het erg leuk en leerzaam om in deze cursus deel te nemen.”

Sinds het afronden van de training hebben de trainer en cursisten nog periodiek contact over de werkzaamheden. Zo heeft de trainer een adviserende en meedenkende rol om ervoor te zorgen dat het geleerde zo goed mogelijk in de praktijk kan worden toegepast.

Neem contact op met onze expert

Joep kan je alles vertellen over onze organisatie, missie en visie.
Hij komt graag met je in contact!

Joep van den Tillaart
Partner
joep@pipple.nl