Op maandag 16 mei 2022 organiseert Pipple samen met een aantal Nederlandse Universiteiten voor de 3e keer op rij Women in Data Science (WiDS) Nederland. Locatie: High Tech Campus in Eindhoven. Philips verbindt zich als hoofdsponsor aan het evenement. Naast Philips dragen ook ASML, SAS, CZ, Pipple en de High Tech Campus WiDS een warm hart toe.

 

Inspireren & onderwijzen

Het doel van WiDS Netherlands 2022 is: studenten, professionals en academici (mannen én vrouwen) inspireren en onderwijzen met de vele geweldige verhalen van vrouwen die uitstekend werk doen in data science. De partners waarmee Pipple WiDS organiseert zijn: TU/e, EAISI (Eindhoven Artificial Intelligence Systems Institute), Maastricht University, Universiteit van Amsterdam, Amsterdam Data Science, Universiteit Leiden en Universiteit Utrecht.

 

Diversiteit en inclusiviteit

Ymke de Jong (Data & AI lead, Philips Global Data & AI CoE Clinical Data Scientist, Digital Innovator in Healthcare en spreekster op WiDS 2022) legt uit: “Data science is een van de snelst groeiende vakgebieden in de techsector. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat iedereen vertegenwoordigd is en dat vrouwen gelijke kansen krijgen. Bij Philips zijn we van mening dat een divers, inclusief en betrokken personeelsbestand essentieel is voor een bloeiend en innovatief bedrijf, het helpen van onze klanten en het verbeteren van de gezondheidszorg. We houden onszelf en onze organisatie verantwoordelijk voor vooruitgang op het gebied van diversiteit en inclusie, en het bevorderen van een op samenwerking gebaseerde, doelgerichte, energieke werkcultuur.” Naast Ymke de Jong delen nog tien andere spreeksters hun kennis en ervaringen op maandag 16 mei.

Women in Data Science

Women in Data Science (WiDS) is een onafhankelijke conferentie die jaarlijks georganiseerd wordt door Stanford University. Samen met bovengenoemde universiteiten organiseert Pipple elk jaar WiDS Netherlands. Meer info: www.wids.nl.

Vragen over het laatste nieuws, events en pr?

Thijs kan je alles over onze organisatie, missie en visie vertellen.
Hij komt graag met je in contact!

Thijs Verhaegh
Marketing Manager
communicatie@pipple.nl