Over het inzetten van algoritmen en Machine Learning voor een betere samenleving

In het van Abbemuseum vindt op donderdag 14 november het allereerste Pipple Benefiet Symposium: Data Science with a Purpose plaats. Pipple is ervan overtuigd dat wiskunde op krachtige wijze kan bijdragen aan een betere wereld. Daarom zet de Eindhovense organisatie zich in om met haar kennis en oplossingen ook sociale impact te maken voor maatschappelijke organisaties. De opbrengsten van het symposium gaan dan ook geheel naar 510, het data initiatief van het Rode Kruis.

Programma
Tijdens het symposium vertellen allerlei sprekers iets over data science en hoe je dit kunt inzetten om een positieve impact te hebben op de maatschappij. Onder andere Erlijn Linskens, data scientist bij Pipple, en Maarten van der Veen, initiatiefnemer van 510, gaan hun licht laten schijnen op dit onderwerp. Daarnaast komen Esther de Vries, coördinator Data Science bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis, Rob Adams, oprichter van innovatiebedrijf Six Fingers en Jack van Wijk, professor data science aan de TU/e spreken. Buiten deze interessante sprekers zijn er ook een paneldiscussie en een borrel, waarbij iedereen de ervaringen van de dag op zich in kan laten werken.

510
Met de opbrengsten van de kaartverkoop kan 510 weer nieuwe projecten gaan doen. Dit initiatief houdt zich bezig met de vraag waar het eerst humanitaire hulp geboden moet worden voor, tijdens en na een ramp. Data science speelt hier een cruciale rol bij: wat is de meest efficiënte en effectieve manier om deze hulp te bieden?

Aanmelden
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.pipple.nl/symposium. Er is keuze uit een gratis ticket of een betaald ticket van € 25, € 50 of € 100. Zo kan iedereen bijdragen aan het goede doel.

Vragen over het laatste nieuws, events en pr?

Thijs kan je alles over onze organisatie, missie en visie vertellen.
Hij komt graag met je in contact!

Thijs Verhaegh
Marketing Manager
communicatie@pipple.nl