Het gebruik van data is spannend. Zeker in de voetbalwereld vertrouwt men liever op de ervaring en expertise van hun professionals, dan beslissingen te nemen die gebaseerd zijn op data. Maar wat nou als je met behulp van data de scoringskansen van je tegenstander kunt berekenen?

Jerom heeft er de afgelopen maanden bij RKC Waalwijk een ‘sport’ van gemaakt om een tool te ontwikkelen die het spel van de tegenstander analyseert. “Als spelers van positie wisselen zie je dat de controle zones veranderen. De focus ligt vooral op de gebieden die worden gedomineerd door de tegenstander binnen de verdedigende linie van RKC Waalwijk. Ik heb de tool getraind om gevaar in een cijfer te vangen, om hier na de wedstrijd een analyse van te krijgen. – Aldus Jerom

Wij geloven dat het een kwestie van tijd is dat deze tool in de praktijk ingezet zal worden. Of zoals Louis van Gaal het zo mooi vertaald: “It’s a question of time.”

Jerom is begin dit jaar bij Pipple aan zijn afstudeeravontuur begonnen en heeft op 19 juli a.s. zijn verdediging aan Tilburg University. Wij wensen Jerom enorm veel succes! Of zoals ze tijdens de wedstrijd zeggen: Hup, Jerom, Hup!

#Puntenscoren #Afstuderen #Master #EconometricsandMathematicalEconomics

Vragen over het laatste nieuws, events en pr?

Thijs kan je alles over onze organisatie, missie en visie vertellen.
Hij komt graag met je in contact!

Thijs Verhaegh
Marketing Manager
communicatie@pipple.nl