Wat is de kwaliteit van onze trainers die plaatselijke begeleiders opleiden? Die vraag kan War Child sinds kort in een oogwenk beantwoorden dankzij de dashboards die Pipple onlangs voor hen realiseerde. De hulporganisatie had behoefte aan goed gestructureerde dashboards op dit thema omdat plaatselijke trainingen – bijvoorbeeld op het gebied ouderschap en stress ­– een interventievorm is die ze veel inzetten. De kwaliteit ervan is daarom een belangrijke indicator voor War Child’s impact.

Data uit evaluatieformulieren
Een vierkoppig team van Pipple heeft de dashboards gebouwd en de datastromen daarvoor op gang gebracht en gekoppeld. Het dashboard vertelt onder meer in hoeverre de trainer de stappen van het trainingsprogramma heeft gevolgd en hoeveel cursisten de lessen bijwonen. De data zijn afkomstig uit fysieke evaluatieformulieren die auditoren ter plaatse invullen en inkloppen.

Data & Purpose
Dit project is een mooi voorbeeld van ‘Data Science with Purpose’. Hierbij maakt Pipple Data Science  op een laagdrempelige manier toegankelijk voor goede doelen en stichtingen die bijdragen aan het creëren van een mooiere wereld. Weer een klein stapje dichterbij de Nobelprijs voor Data Science.

Vragen over het laatste nieuws, events en pr?

Thijs kan je alles over onze organisatie, missie en visie vertellen.
Hij komt graag met je in contact!

Thijs Verhaegh
Marketing Manager
communicatie@pipple.nl