Heb je altijd al eens het kantoor van Pipple van binnen willen bekijken, de data scientists van Pipple in het echt willen ontmoeten of een drankje willen doen met de Pippelaars? Wij staan te popelen… want op donderdag 31 maart 2022 staat de lecture Data Translator op de planning. Tijdens deze lecture demonstreren onze eigen Pippelaars hoe data science kan bijdragen aan een betere wereld.

Normaliter bieden wij de lectures geheel kosteloos aan. Echter zien wij, met het oog op de omstandigheden in Oekraïne, dit moment als een kans om samen een steentje bij te dragen. Daarom vragen we je om een vrijwillige bijdrage van € 50,-. Pipple zal dit bedrag verdubbelen. De opbrengst komt ten goede aan Giro 555.

Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de lecture van donderdag 31 maart! Ben je benieuwd naar het verloop van de lecture? Lees dan vooral verder.

Programma

Waar: Pipple kantoor

Adres: Gashouder 36B, Eindhoven

Wanneer: Donderdag 31 maart 2022

Hoe laat: 17:00 – 21:00 uur

 

17:00 – 18:00 Eten

18:00 – 19:00 uur Theorie

19:00 – 21:00 uur Uitvoeren/oefenen

21:00 uur Einde lecture

 

Meenemen: Laptop

 

Wat kun je verwachten?

Tijdens de aanstaande lecture leggen onze Pippelaars het basisconcept Data Translator uit, zodat jij uiteindelijk de techniek in een hands-on tutorial kunt toepassen.

Bij het oplossen van de complexe planningsproblemen van onze klanten is het belangrijk om een ​​goed begrip van het onderwerp te creëren tussen de klant en de data scientist / data engineer. De klant is de domeinexpert en weet hoe de business werkt. De data scientist weet op basis van de data verbeteringen voor deze business te creëren.

Planningsproblemen doen zich op verschillende gebieden voor: 
– Planning van de gezondheidszorg thuis, b.v. verbind verpleegkundigen met patiënten op basis van reisafstanden (Zorg).
– Planning van de perfecte looproute in een magazijn (Supply chain en logistiek).
– Plan de beste route voor alle voertuigen (Transport).

Dingen om aan te pakken zijn: 
– Creëer een gemeenschappelijke terminologie. Hoe noemen we dingen, wat betekenen ze precies? Hierover moeten zowel de klant als Pipple het eens zijn.
– Maak een domeinmodel, ook begrijpelijk voor de klant, waarin Pipple de businessconcepten vertaalt naar begrijpelijke entiteiten en onderlinge relaties.
– Koppel de entiteiten en hun eigenschappen aan de onderliggende dataproviders (bestanden, databases, webservices / API’s).
– Beschrijf beperkingen voor het oplossen van het planningsprobleem.

Tijdens deze lecture lossen we een concreet planningsprobleem op: 
– We beginnen het domeinmodel te definiëren op een manier die onze klanten kunnen begrijpen.
– Breng het in kaart met de beschikbare data.
– Definieer de beperkingen op basis van de data.
– Workshop: Met behulp van de Optaplanner definiëren we het domeinmodel en lossen we het probleem op met harde en zachte beperkingen (restricties).

De lecture Data Translator zal op 31 maart 2022 gegeven worden door Ralf van Meer en Stan Wintraecken. Ralf zal het grootste deel van de lecture geven en Stan gaat het  gedeelte invullen waarin hij een concrete case uitlegt zoals Pipple die bij de klant heeft uitgevoerd.

Heb je interesse om hieraan deel te nemen? Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar. Dus wees er snel bij en schrijf je nu in door een mail te sturen naar event@pipple.nl 

Vragen over het laatste nieuws, events en pr?

Thijs kan je alles over onze organisatie, missie en visie vertellen.
Hij komt graag met je in contact!

Thijs Verhaegh
Marketing Manager
communicatie@pipple.nl