Privacy en data. Twee onlosmakelijk verbonden onderdelen van de GDPR. Via allerlei protocollen moeten organisaties zorgen dat data beschermd is en op een juiste wijze toegepast wordt. Dat kan een hele uitdaging zijn om goed te regelen. Vooral als het persoonlijke data betreft.

Maar wat als een klant zijn gegevens gewist wil hebben? Volgens diezelfde GDPR heeft iedereen (op bepaalde gronden) het ‘recht om vergeten te worden’. De persoonsgegevens die eerst geborgd werden, moeten nu gewist worden. Dat kan een hele uitdaging zijn. De data bevindt zich verdeeld over meerdere gegevensbronnen, met verschillende toegangsrechten en in diverse bestandsformaten. Soms maken ze deel uit van spreadsheets en documenten. Deze gegevens wissen, zonder informatie te verliezen die wel bewaard moet worden, is vaak een tijdrovende klus.

Samen met partners uit het EIT digital netwerk ontwikkelt Pipple een oplossing; Oblivion.
Oblivion is een tool die organisaties helpt met alle belangrijke stappen en handelingen. Het onderzoekt en analyseert databronnen en maakt vervolgens inzichtelijk welke gegevens zich waar bevinden.

Als Technology Provider ontwikkelde Pipple een ‘classification module’ voor data- en textmining. Dit machine learning algoritme herkent de type data in verschillende bronnen en bepaalt vervolgens waar persoonlijke data zich bevindt.

Wil je meer weten over Oblivion of de technieken erachter? Laat het ons weten. Wij staan je graag te woord.

Vragen over het laatste nieuws, events en pr?

Thijs kan je alles over onze organisatie, missie en visie vertellen.
Hij komt graag met je in contact!

Thijs Verhaegh
Marketing Manager
communicatie@pipple.nl