AMSTERDAM, 22 september 2020 – Meer aandacht voor inclusiviteit en de voordelen van vrouwen in data science: dat is de missie van Global Women in Data Science. De conferentie wordt sinds 2015 jaarlijks georganiseerd op Stanford University en 150+ locaties wereldwijd, maar strijkt op 24 september voor het eerst in Amsterdam neer. De Nederlandse versie van het event is een initiatief van Pipple, een data science bureau met locaties in Amsterdam en Eindhoven. Het live evenement vindt in Rosarium Amsterdam plaats voor 100 genodigden, gevolgd door acht live webinars op verschillende data in september en oktober. Women in Data Science Amsterdam is gratis toegankelijk. De voertaal is Engels.

Focus op vrouwelijke rolmodellen in data science
Global Women in Data Science wordt jaarlijks gehouden op Stanford University en op meer dan 150 locaties wereldwijd. De conferentie is een initiatief van de Nederlandse Margot Gerritsen. Gerritsen is professor op Stanford University en bevriend met een oud-medewerker van Pipple, het data science bureau dat de organisatie van de Nederlandse conferentie op zich neemt. Roos Rooijakkers, data scientist bij Pipple: “Vrouwen zijn ondervertegenwoordigd in data science. Wij willen met dit event laten zien dat er ook vrouwelijke rolmodellen in data science zitten, om zo een betere balans en inclusiviteit binnen het veld te stimuleren.”

Data driven organisatie opbouwen
Alle sprekers tijdens Women in Data Science Amsterdam zijn vrouwelijk. Rooijakkers: “Women in Data Science is bedoeld als inspiratie, voor vrouwen, maar ook voor anderen. Het event stimuleert de zichtbaarheid van vrouwelijke rolmodellen. Inhoudelijk gaat het vooral over de ontwikkeling en toepassing van data science en wat data science betekent voor bedrijven, en binnen de samenleving en het onderwijs.” Het event richt zich niet alleen op de data scientist, maar ook op studenten en bedrijven die zich oriënteren op de mogelijkheden van data science. Er is geen voorkennis nodig om mee te doen.

Talks online (terug) te kijken
Hoewel het live event op 24 september vanwege corona alleen toegankelijk is voor 100 genodigden, zijn alle talks tijdens Women in Data Science Amsterdam online terug te kijken, na registratie. De vijf presentaties worden gegeven door Annette Mosman (APG), Janneke Niessen (CapitalT), Sacha van de Weijer – de Jong (KPN), Robey de Jong (Rabobank) en Michelle Gregory (ScienceParkInc). Naast het live event vinden er van 29 september t/m 22 oktober ook acht webinars plaats, waarin nog meer kennis en cases worden gedeeld. De webinar-sprekers zijn Olivera Rakic (APG, Entis.ai), Serena Faruque (SAS), Esther de Vries (JBZ), Britt van Ballekom & Muriel Schulte (Yacht), Esther Weusthof and Maaike Hoogeboom (Achmea), Zeinab Bakthiarnoodeh (TomTom), Irene van der Lugt (Rabobank) en Margot Gerritsen (Prof. Stanford University, oprichter WiDS Worldwide), die na 30 jaar weer terug is in Nederland voor dit event.*

Aanmelden voor de Women in Data Science Amsterdam webinars kan via: wids.nl

Vragen over het laatste nieuws, events en pr?

Thijs kan je alles over onze organisatie, missie en visie vertellen.
Hij komt graag met je in contact!

Thijs Verhaegh
Marketing Manager
communicatie@pipple.nl